Zhangjiang, tieteen kaupunki, sijaitsee Shanghaista kaakossa keskellä Pudongin uutta kaupunkialuetta. Tiedepuisto kattaa 79.7 neliökilometriä.

Zhangjiang on koonnut jo yli 18,000 yritystä, 50 alueellista päätoimistoa, ja 830 huipputeknologian yritystä tai hanketta, ja aikaansaanut suuria strategisia projekteja ja maailmanluokan johtavan teollisen ryhmittymän rakentamisen.

Zhangjiangista löytyy IT-sektorilla maailman 10 suurimmasta mikrosiruyrityksestä kuusi, ja Kiinan suurimmista mikrosiruyrityksistä kolme ovat Zhangjiangissa. Seitsemän maailman 10 suurimmasta lääketieteen yrityksistä ovat pystyttäneet tänne alueellisia päätoimistojaan sekä tutkimus- ja kehityskeskuksia.

Zhangjiang Tiedepuisto pyrkii luomaan uusia akateemisia ideoita, tekemään tieteellisiä ja teknologian löytöjä, ja olemaan tärkeä edelläkävijä näyttämään suuntaa näille aloille. Se pyrkii olemaan maailmanluokan tieteen kaupunki jossa tieteen alat ja lajit, teknologiset elementit, luonnon ja ihmisen ekologiat, ja innovatiivinen vireys ja elinvoima kukoistavat.